Madame Grand blir Candy Queen

Originalet, Madame Grand, målades under 1783 och skapades av Louise Èlisabeth Vigée Le Brun. Catherine Noël Grand, kvinnan i motivet, föddes i Indien i den danska besittningen i Tranquebar. Hon reste mycket och bodde både i London och Paris. Väl i Paris fann hon sig snart som älskarinna till Charles Maurice de Talleryand (Frankrikes dåvarande premiärminister från 1797-1802).

Efter en tid som älskare och älskarinna var det Napoleon Bonaparte som pressade Charles till att gifta sig med Catherine, varpå Charles och Catherine levde tillsammans i flera år. Med tiden bildade dock båda  egna förhållande utanför äktenskapet. Catherine levde då i London och först när hon hade en förmögenhet nog att upprätthålla ett förstklassigt liv ansökte hon om skilsmässa. Med tiden flyttade hon dock tillbaka till Paris för att leva sina sista år där hon kände sig som hemma.

Hos Piipers hittar du unika och exklusiva tavlor och posters där vi blandar historiska verk med en modern twist! Snygga tavlor och posters som kombinerar det bästa från förr med moderna inslag från nu – numrerade och signerade i en begränsad upplaga. Vi vet vilken känsla tavlor bidrar med till ett hem. Är du som vi trött på massproducerade tavlor och posters och letar efter något mer unikt för att skapa en egen unik stil och känsla i hemmet? Vi skapar exklusiva tavlor och motiv för en tidlös upplevelse med historisk härkomst i grund och botten i varje motiv.

Vi har som målsättning att komma med ett nytt motiv i månaden, men för att verkligen skapa det Du vill ha gör vi tävlingar på våra sociala medier i jakten på nya konstverk att modernisera. Följ oss på Instagram och Facebook och delta i tävlingar för att få chansen att få ett motiv som du får vara med och designa, namnge och få din poster! Vi erbjuder även ett sortiment av snygga ramar av hög kvalitet och olika sorter för att du ska kunna skapa en komplett look som Du gillar.